in de site in de collectie
U bevindt zich hier:   home » organisatie » vrijwilligers

Vrijwilliger worden bij het NCP

De Nationale Collectie Politie zoekt vrijwilligers voor het beschrijven van historische voorwerpen


Dankzij de vrijwilligers die zich bij de Nationale Collectie Politie inzetten voor het behoud van politie-erfgoed is er de afgelopen jaren een imposante databank over politiegeschiedenis tot stand gebracht.

Het depot zoekt weer nieuwe mensen !

Achtergrond
De afgelopen jaren werd de omvangrijke historische collectie van de Nationale Collectie Politie geselecteerd, geconserveerd, geregistreerd en toegankelijk gemaakt in een database. Meer dan 100.000 objecten gingen door onze handen. Een groot deel daarvan is toen ook gefotografeerd of gescand.

De collectiedatabase is via de website van het museum voor iedereen toegankelijk: kijk op www.politiemuseum.nl → veld 'zoeken in de collectie' rechtsboven.

Om de collectie nóg beter te ontsluiten zoeken we nieuwe vrijwilligers die ons ongeveer twee dagdelen per week kunnen helpen.

Wie zoeken we

We zoeken mensen die iets weten van het politiewerk en/of de geschiedenis van de Nederlandse politie, óf in staat zijn om zich daar in korte tijd (uiteraard met onze hulp) in te verdiepen. U woont bij voorkeur in (de buurt van) Apeldoorn. Uw werkplek is in de concernlocatie van de Politieacademie op Vision Park in Apeldoorn-Zuid. U bent minimaal twee (bij voorkeur vaste) dagdelen per week beschikbaar. In ieder geval heeft u enige ervaring met het werken met de pc, beheerst u het geschreven Nederlands goed en werkt u zorgvuldig en consequent. Punten en komma’s zijn bij dit werk vaak essentieel.

Wat bieden we
Als vrijwilliger ontvangt u geen noemenswaardige vergoeding voor uw werkzaamheden. Wel kunt u rekenen op een zeer gezellige en collegiale werksfeer. Bovendien doet u bijzonder interessant werk, waarvan het resultaat waarschijnlijk nog lang zichtbaar zal blijven.

Voor meer informatie kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de Nationale Collectie Politie: 055 - 54 30 691.